Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Συνέντευξη Προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή.

«Με το μάτι στραμμένο στις 18 Ιούνη, στόχος μας είναι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για μια ελάχιστη προγραμματική σύγκλιση, ώστε να προκύψει μία προοδευτική διακυβέρνηση» υπογράμμισε η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη, μιλώντας το μεσημέρι στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM  και στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή. Στο πλαίσιο αυτό
εντάσσεται η συνάντηση που είχε χθες τόσο με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τους Οικολόγους Πράσινους την προηγούμενη εβδομάδα.
Στην ίδια συνέντευξη η κα Κατσέλη τόνισε, σχολιάζοντας χθεσινές διαρροές κύκλων του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υποδέχεται την κα Λεφτά Υπάρχουν» και την «Υπουργό των Καθυστερήσεων και του Μνημονίου», η κα Κατσέλη απάντησε ότι «εξηγεί γιατί το ΠΑΣΟΚ έφτασε εδώ που έφτασε».
Η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ επεσήμανε ότι «η πολιτική της βαθειάς ύφεσης δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς αποσταθεροποιεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα» και στάθηκε στην ανάγκη ν’ ανατραπεί το μίγμα πολιτικής του Μνημονίου και να αντικατασταθεί από ένα «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης το οποίο θα βγάλει την οικονομία από την βαθειά ύφεση».
Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ακύρωση της προγραμματισμένης για τον Ιούλιο νέας μείωσης του κατώτατου μισθού και η αποφυγή οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και νέων αυξήσεων στους φόρους, πρέπει να αποτελέσουν βασικές επιδιώξεις της νέας Κυβέρνησης, επισήμανε σε άλλο σημείο της συνέντευξης της η κα Κατσέλη, η οποία πρόσθεσε ότι «η ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος πρέπει να προωθηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου