Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Απάντηση στον κ. Μάνο


Με έκπληξη είδα την ανακοίνωση του κ. Μάνου, η οποία, εκτός των άλλων, επιρρίπτει την ευθύνη για την μη-επίτευξη συνεργασίας στην κ. Μπακογιάννη.
Προκειμένου να μην υπάρχει παραπληροφόρηση - και επειδή τυχαίνει να γνωρίζω πολύ καλά τα γεγονότα (εκ των έσω), τα παραθέτω προς ενημέρωση όλων:
Η πρόταση της ΔΗΜΣΥΜ προέβλεπε:
α) συγκρότηση ενιαίου ψηφοδελτίου με χρήση και των δυο ονομάτων, των δύο λογοτύπων και κοινή συλλογική ηγεσία στην λήψη όλων των αποφάσεων.
β) Δημιουργία κοινής πολιτικής πλατφόρμας με σεβασμό της αυτονομίας κάθε επιμέρους κόμματος,
γ) Θα υπήρχε συμπροεδρία. Απλώς η κ. Μπακογιάννη θα δηλωνόταν ως εκπρόσωπος του ευρύτερου σχήματος, ώστε το νέο σχήμα, διαθέτοντας εκπρόσωπο, να μπορεί να κάνει προεκλογικό αγώνα χωρίς τους περιορισμούς τηλεοπτικών εμφανίσεων του εκλογικού νόμου, ενώ ο κ. Στέφανος Μάνος θα ετίθετο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ώστε να εκλεγεί χωρίς σταυρό και να είχε έτσι και εκείνος ευχέρεια εμφανίσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Μπακογιάννη δεν είχε θέμα να είναι, ή όχι, επικεφαλής ούτε της ευρύτερης Συνεργασίας, αλλά εξήγησε στον κ. Μάνο την σημασία της Κρήτης (55.000 ψήφοι στην ΔΗΜΣΥΜ στις περιφερειακές εκλογές) όχι μόνον για την ίδια την ΔΗΜΣΥΜ αλλά και για τον τυχόν νέο Συνασπισμό των Φιλελεύθερων-Μεταρρυθμιστικών δυνάμεων.
δ) Θα δημιουργούνταν κοινή επιτροπή ψηφοδελτίων, οικονομικής διαχείρισης, πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνίας και όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονταν συλλογικά.
ε) Αν η νέα Συνεργασία μετά τις εκλογές μετείχε στην κυβέρνηση, τον πρώτο λόγο - εκείνος πρώτος ή μόνος υπουργός - θα τον είχε ο κ. Μάνος. Αυτή ήταν η πρόταση της κ. Μπακογιάννη στον κ. Μάνο.
Η αντιπρόταση του κ. Μάνου ήταν απλώς να είναι επικεφαλής ο ίδιος.
Αυτά είναι τα γεγονότα και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Νομίζω ότι, όλοι όσοι ελπίζαμε ολόψυχα σε μια τέτοια συνεργασία, απογοητευτήκαμε που ο κ. Μάνος δεν έδειξε την ευελιξία που επέδειξε το 2000 και το 2004 προς τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, αντίστοιχα, στο θέμα των συνεργασιών. Κυρίως όμως λυπούμαστε για την σημερινή απαράδεκτη ανακοίνωσή του.

Γιώργος Καισάριος
george-croped.jpg

Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών – Δημοκρατική Συμμαχία
http://www.market-talk.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου