Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΙΜΙΑ-ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ



Παραθέτω αυτολεξή απόσπασμα απο το βιβλίο "ΙΜΙΑ" των Αθ. Έλλις και Μ. Ιγνατίου, σχετικά με με τον πραγματικό ρόλο και τις προθέσεις τόσο του κ. Συμπιλίδη, ως γενικού δ/ντη της ΠΟΛΑΝ τότε, όσο και για το ίδιο το κόμμα του κ. Σαμαρά εκείνη την περίοδο. Αξίζει να το διαβάσετε και να κρίνετε: 

ΙΜΙΑ-ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ
ΑΘΗΝΑ 2009
Ακολουθούν αποσπάσματα τηλεγραφήματος , όπως παρουσιάζονται στο προαναφερθέν βιβλίο.
Σελ 238-239

Ημερομηνία:31 Ιανουαρίου 1996, ώρα 17:35
Από : Πρεσβεία ΗΠΑ, Αθήνα
Προς: Υπουργό Εξωτερικών Στέιτ Ντιπάρμεντ, Ουάσιγκτον, Άμεση παράδοση
Ενημέρωση: European Political Collective
Θέμα: Ίμια: Νέο εθνικιστικό ζήτημα για την ΠΟΛ.ΑΝ΄

Σύνοψη. Στον απόηχο της διαφοράς για τη νησίδα των Ίμιων, πολιτικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με τον Γιώργο Συμπιλίδη, νέο γενικό διευθυντή του μικρού εθνικιστικού κόμματος της αντιπολίτευσης Πολιτική Άνοιξη(ΠΟΛ.ΑΝ). 

Για την αποφυγή μελλοντικών κρίσεων όπως αυτής των Ιμίων, ο Συμπιλίδης ζήτησε στενότερες και σε υψηλότερο επίπεδο επαφές μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης της ΠΟΛ.ΑΝ.( Σημείωση: Παρότι του υπενθυμίσαμε ότι τόσο η πρεσβεία όσο και η Ουάσιγκτον βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση -και συχνάμε τον κ. Σαμαρά-, ο Συμπιλίδης ισχυρίστηκε ότι μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε ποτέ να πετύχει μια τόσο στενή σχέση συνεργασίας με τις ΗΠΑ όσο ή ΠΟΛ.ΑΝ. Τέλος σημείωσης.) (Ακολουθεί λογοκριμένο κείμενο.)

Οι απόψεις του Συμπιλίδη τοποθετούνται στην άκρα δεξιά του πολιτικού φάσματος στην Ελλάδα( Ακολουθεί λογοκριμένο κείμενο).

ΥΠΟΓΡΑΦΗ: Νάιλς.


Georgios Tsinas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου