Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

"ΘΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ"

«Ανάσα» στην προσπάθεια δανεισμού της χώρα δίνει η επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, καθώς με τον τρόπο αυτό περιορίζονται οι δανειακές ανάγκες για τα επόμενα χρόνια και δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να δανειστούμε ξανά από τις αγορές υποστήριξε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο...


Προσέθεσε επίσης ότι η επιμήκυνση βοηθά στο να μειωθεί η δυσπιστία, η -παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί σημαντικά- δεν έχει ακόμα εξαλειφθεί. «Αλλά εμείς θα πείσουμε και τους πιο δύσπιστους».

Επιπλέον, χαρακτήρισε «το δεύτερο κρίσιμο ημίχρονο» το 2011, καθώς «είναι η χρονιά, που το πρόγραμμα των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών που αλλάζουν τη χώρα μπαίνει στην κύρια φάση του. Με ένα πρόγραμμα τομών και αλλαγών, που όλοι αναγνωρίζουμε ότι έπρεπε να έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια και τις οποίες πρέπει σήμερα να υλοποιήσουμε σε ελάχιστο χρόνο και κάτω από τις πιο πιεστικές οικονομικές συνθήκες για τη χώρα, οι οποίες θα αποτελέσουν το διαβατήριο για να περάσει η χώρα το ταχύτερο δυνατό σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης».

Τόνισε επιπλέον ότι το 2011 θα γίνει αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην Ελλάδα, με στόχο την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας αλλά και τη συγκράτηση των τιμών καθώς και την προστασία του καταναλωτή.
 
Πηγή:fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου