Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ


Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ευρέως γνωστός για τα έργα και τις ημέρες του, ο έκπτωτος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, δεν μπορεί να γίνει πειστικός όταν εξαπολύει λάσπη. Αυτές τις ημέρες επισκέπτεται την Θράκη. Είναι ανεπιθύμητος…

Ο κ. Ψωμιάδης παρουσίασε την Τετάρτη 30 Μαΐου ένα μικρό λεωφορείο της ΝΔ, με το οποίο ο ίδιος θα ταξιδέψει για να συντονίσει τον προεκλογικό αγώνα. Αυτόν τον πολιτικό άντρα, λοιπόν, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα. 
Σε δηλώσεις του, την ίδια μέρα, ο Πανίκας καταφέρθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ με μια ακατάσχετη και εντελώς αστήρικτη λασπολογία. Απορία όμως δημιουργεί το θράσος του έκπτωτου περιφερειάρχη, που εμφανίζεται ως αδέκαστος κριτής, όταν ο ίδιος έχει κριθεί ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης και καταδικάστηκε σε12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.
Επίσης, ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του, αλλά και του αδερφού του άσκησε ο εισαγγελέας για την πολύκροτη υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια» έργα, τα οποία φέρεται να ανέθετε απευθείας και χωρίς διαγωνισμούς η Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε εργολάβους.

Ας θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες Ψωμιάδη
25 Σεπτεμβρίου 2002, αποκαλύφθηκε ότι είχε κατασκευάσει παράνομα πιλοτή σε αυθαίρετο κτίσμα στη Χαλκιδική, το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, προοριζόταν για τη μητέρα του!
Σεπτέμβριο του 2010 βγήκαν στην επιφάνεια τα «έργα-μαϊμού». Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατηγορήθηκε για έργα, που ενώ αναφέρονταν στα χαρτιά, δεν έγιναν ποτέ. Φέρεται να κόστισαν πάνω από 800.000 ευρώ και ανατέθηκαν σε ανθρώπους, που σύμφωνα με τη νομαρχία Θεσσαλονίκης τα κατασκεύασαν μεταξύ Ιανουαρίου 2008 και Ιανουαρίου 2009.
7 Σεπτεμβρίου 2010 ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία κατά του δημοσίου συμφέροντος, με αφορμή τις απευθείας αναθέσεις σε τουριστικά γραφεία της μεταφοράς μαθητών του Νομού Θεσσαλονίκης από και προς τα σχολεία. Στις 7 Απριλίου 2011 τελικά καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 1 χρόνο φυλάκισης με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. 
Μέσα στο 2009 ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατηγορήθηκε για παράνομη μείωση προστίμων σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, ο οποίος νόθευε το εμπόρευμά του. 
6 Ιουνίου 2011 υπεγράφη το έγγραφο από τον Γενικό Γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης σύμφωνα με το οποίο και κατ’ εφαρμογή της από 07.04.2011 απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης ετέθη σε αργία από το αξίωμά του. Τη θέση του ανέλαβε ο αναπληρωτής αντιπεριφερειάρχης και αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης.
27 Ιανουαρίου 2012 αποφασίστηκε από τον Άρειο Πάγο να επαναξεταστεί η υπόθεση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, καθώς, σύμφωνα με τους Αρεοπαγίτες, η απόφαση που πάρθηκε τον Ιούνιο του 2012 δεν ήταν επαρκώς δικαιολογημένη.
Απρίλιο του 2012 το Eφετείο Θεσσαλονίκης επανεξέτασε την υπόθεση όπως αποφασίστηκε από τον Άρειο Πάγο, και βρήκε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ένοχο καταδικάζοντάς τον σε ενός έτους φυλάκιση με αναστολή.
Ιανουάριο του 2012 ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα τοκογλυφίας στην Ελλάδα, το οποίο συνδέθηκε άμεσα με κυκλώματα εκβιαστών που δρούσαν στη Θεσσαλονίκη επί σειρά ετών και προσέφεραν προστασία σε νυχτερινά κέντρα και καταστήματα. Άμεσα πολλά ονόματα γνωστών επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, αθλητών και ηθοποιών βρήκαν το φως της δημοσιότητας. Κατά τη διάρκεια της περιόδου δράσης αυτού του κυκλώματος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εκτελούσε καθήκοντα Νομάρχη και εν συνεχεία Περιφερειάρχη.
Λίγες ημέρες αργότερα βρήκε το φως της δημοσιότητας μία είδηση, ότι κοριός της ΕΥΠ κατέγραψε συνομιλίες του Ψωμιάδη με έναν από τους επικεφαλής του εν λόγω κυκλώματος. Οι διάλογοι ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί και δημιουργήθηκαν υποψίες για πιθανή συμμετοχή του πρώην περιφερειάρχη στο κύκλωμα εκβιαστών, καθώς προέκυψαν στοιχεία για διευκολύνσεις από τη πλευρά της Νομαρχίας.
Ιανουάριο του 2012 αποκαλύφτηκαν σημαντικά οικονομικά στοιχεία από το Υπουργείο Oικονομικών που αφορούσαν τους μεγαλοοφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου. Στην κορυφή της λίστας με χρέος 952 εκ. ευρώ ήταν ο επιχειρηματίας Νίκος Κασιμάτης, που την ίδια εποχή βρισκόταν στη φυλακή, εκτείνοντας πολυετή ποινή για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα κλοπής ΦΠΑ όλων των εποχών στην Ελλάδα. Από έρευνα του ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε το όνομα του πρώην περιφερειάρχη ανάμεσα στους συνιδρυτές της εταιρίας του Νίκου Κασιμάτη μέσω της οποίας γινόταν η κλοπή του ΦΠΑ, ενώ το 2002 ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε συμπεριλάβει τον Νίκο Κασιμάτη και στο πολιτικό συνδυασμό του για τις Νομαρχιακές Εκλογές της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου