Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Η ρύθμιση των δανείων των κομμάτων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή


Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τη συνενοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου, προωθούν νέα τροπολογία-σκάνδαλο για να χαρίσουν τα δάνεια των 250 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστούν τα κόμματα στις τράπεζες, όταν δεν βρίσκουν καμιά λύση για τις υποχρεώσεις του κράτους προς τους ιδιώτες ή για τα δάνεια του ιδιωτικού τομέα.
Με την προκλητική ρύθμιση που προωθούν οι υπουργοί της κυβέρνησης με τις ευλογίες των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δίνουν περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ, ενόψει της προεκλογικής περιόδου, στα κόμματα κάτω από το τραπέζι.
Χρήματα τα οποία δεν δικαιούνται, γιατί τα έχουν ήδη εκχωρήσει ως εγγυήσεις για παλαιότερα δάνεια που έχουν πάρει από τις τράπεζες –κυρίως κρατικές- και έχουν ήδη ξοδέψει.
Η σκανδαλώδης τροπολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, γιατί παραβιάζει κατά τρόπο κατάφωρο τις αρχές της δημοκρατικής ισονομίας και ισότητας.
Η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν τη δύναμη κατά τον Κανονισμό της Βουλής, να προκαλέσουν ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβει ο κάθε βουλευτής τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου