Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Οκτώ κόμματα στη Βουλή

Η δημοσκόπηση του Έθνους βλέπει οκτακομματική βουλή! Δηλαδή, του λέει καθαρά ότι "κύριε Παπανδρέου δεν θα κυβερνήσεις και πάλι αυτοδύναμος".

Από την Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε την επίσκεψή της στη Θράκη η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη

Από την Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε την επίσκεψή της στη Θράκη η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη βρέθηκε στα εγκαίνια των γραφείων του κινήματος στην Αλεξανδρούπολη. Μιλώντας για τα θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης τόνισε πως ο φράχτης θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα ωστόσο θέση του κόμματος είναι πως θα πρέπει να εφαρμοστεί η πολιτική του επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών

Σε εκλογικό ποσοστό 4,3% η Συμμαχία

Διαφορά 4,6% υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου και με αναγωγή 6,1% δίνει δημοσκόπηση της MARC για το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής».

Συγκεκριμένα,
το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 26,1%,
η ΝΔ 21,5% ,
το ΚΚΕ 7,9%,
το ΛΑΟΣ 5,9%,
ο ΣΥΡΙΖΑ 3,5%,
η ΔΗ.ΣΥ. 3,3%,
η ΔΗ.ΑΡ. 2,8%,
οι Οικολόγοι - Πράσινοι 2,9%
ενώ η αδιευκρίνηστη ψήφος (ακυρο-λευκό-αποχή-αναποφάσιστοι) φθάνει το 22,3%.
Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,8%.

Μετά από αναγωγή φαίνεται ότι...
 8 κόμματα ξεπερνούν το «κατώφλι» του 3% για είσοδο στη Βουλή και όπως σημειώνεται στην εφημερίδα δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Τα ποσοστά μετά από αναγωγή έχουν ως εξής
ΠΑΣΟΚ 33,5% ,
ΝΔ 27,4%,
ΚΚΕ 10,3%,
ΛΑΟΣ 7,6 %,
ΣΥΡΙΖΑ 4,5%,
ΔΗ.ΣΥ 4,3%,
ΔΗ.ΑΡ 3,7%,
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,7%,
Άλλο κόμμα 5,0%.

atithasos.blogspot.com 

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τα εγκαίνια των γραφείων της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Αλεξανδρούπολη


 Με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ξεκινήσαμε ένα νέο κίνημα. Ένα κίνημα πολιτών που ανοίγει δρόμο για μια νέα εποχή για τη χώρα.
  Στον αγώνα μαζί , νέοι  άνθρωποι αλλά και  παλαιότεροι  αγωνιστές ,άνθρωποι που ανήκαμε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους ,σε αυτή την ακριτική γωνιά της Ελλάδας, μπορούμε και θα κάνουμε την φωνή της Δημοκρατικής Συμμαχίας την πιο δυνατή φωνή στον Έβρο.
  Μια φωνή, ανθρώπινη, αληθινή, φιλελεύθερη. Μια ισχυρή και δυνατή  Συμμαχία Ιδεών στην κοινωνία.
  Η προσπάθεια αυτή έχει πια την στέγη της.
  Τα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στον Έβρο βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη, Ειρήνης 22(δίπλα από τη στοά του Επιμελητηρίου).
  Τα εγκαίνια των γραφείων θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί.
  Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος του Κινήματος κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
  Η παρουσία σας θα δυναμώσει την κοινή προσπάθεια.

                                                                                        Έμυ  Κασιμάτη    
                                                            Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής  του Συνεδρίου                                                                                        στον Τομέα Οργανωτικού

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Οι αμετανόητοι

Του Στεφανου Mανου*
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε να φέρει νόμο στη Βουλή που θα εμποδίζει το κράτος να πουλήσει ακίνητη περιουσία! Και σαν να μην έφθανε αυτό υποσχέθηκε να περιλάβει ανάλογη διάταξη στο προς αναθεώρηση Σύνταγμα! Ελάχιστες υπήρξαν οι δημόσιες αντιδράσεις επειδή, προφανώς, κυριαρχεί η άποψη πως ό,τι δεν είναι κρατικό είναι κακό. Ακόμη και για τα ακίνητα, μολονότι είναι… ακίνητα. Δεν μπορεί να τα μετακινήσει κάποιος από εκεί που βρίσκονται και να τα πάει αλλού. Τα ακίνητα, επειδή είναι… ακίνητα αποτελούν, όπως όλοι γνωρίζουμε, και τον εύκολο ακίνητο στόχο των φορολογικών αρχών. Τριάντα φόροι βαρύνουν τα ατυχή ιδιωτικά ακίνητα. Ετσι ενώ η λογική θα έλεγε ότι το γενικό συμφέρον (πέρα από την ανάγκη εξυπηρέτησης του χρέους) εξυπηρετείται με το να ανήκουν τα ακίνητα σε ιδιώτες, ο κ. Παπανδρέου συνοδευόμενος από τις επευφημίες της αντιπολίτευσης -δεξιάς και αριστερής- υπόσχεται ότι κανένα ακίνητο δεν θα πουληθεί. Δείγμα και αυτό του αμετανόητου κρατισμού που έχει διαλύσει την Ελλάδα.
Αντιθέτως, στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ομπάμα, κάτω από την πίεση του μεγάλου αμερικανικού χρέους και των ελλειμμάτων, περιέλαβε στον προϋπολογισμό που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα την πώληση 69.000 κρατικών κτιρίων· είναι η μεγαλύτερη πώληση κρατικών ακινήτων στην ιστορία των ΗΠΑ.
Στην ενέργεια, η υπουργός Περιβάλλοντος καταργεί τον ημιανεξάρτητο διαχειριστή του συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ) και τον ενσωματώνει στη ΔΕΗ, αντί του λογικού που θα ήταν να τον ανεξαρτητοποιήσει πλήρως από τη ΔΕΗ και να περάσει σε αυτόν και το δίκτυο μεταφοράς. Το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται από έναν ανεξάρτητο διαχειριστή του συστήματος που επιλέγει με γνώμονα το συμφέρον των καταναλωτών και της οικονομίας. Αντί του δημοσίου συμφέροντος, η κ. Μπιρμπίλη εξυπηρετεί το στενό και στρεβλό κρατικό συμφέρον και πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Σκεφτείτε ότι για να λειτουργήσει μια μεγάλη μονάδα ανεμογεννητριών σε ένα νησί, πρέπει να μπορεί η ενέργεια που παράγεται στο νησί να μεταφερθεί και να ενωθεί με το εθνικό δίκτυο. Υπεύθυνη για τη δημιουργία του νέου δικτύου που θα συνδέσει τη μονάδα στο νησί με το εθνικό δίκτυο θα είναι η ΔΕΗ, σύμφωνα με τις επιλογές της κ. Μπιρμπίλη. Ο ανεξάρτητος παραγωγός για να λειτουργήσει θα πρέπει να εξασφαλίσει τη συναίνεση της ΔΕΗ που είναι ο ανταγωνιστής του. Πόσο πιθανό θεωρείται να διευκολύνει τους ανταγωνιστές της η ΔΕΗ; Θα έχουμε λοιπόν μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις σε ΑΠΕ με αυτό το καθεστώς; Οχι βέβαια. Προϋπόθεση για μεγάλες επενδύσεις στην ενέργεια είναι να δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση πιστεύει στην ανάγκη ύπαρξης ενός καθεστώτος ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων για όλους όσοι εμπλέκονται στον ενεργειακό τομέα. Για την ώρα, η κυβέρνηση κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αλλη μια απόδειξη του αθεράπευτου κρατισμού που τη διακατέχει.
Εναντιώθηκα αμέσως στην πρόταση απορρόφησης της Alpha Bank από την Εθνική με το επιχείρημα ότι ισοδυναμούσε με την κρατικοποίηση της αρχαιότερης ελληνικής ιδιωτικής τράπεζας.
Μου είπαν: «Μα καλά, η Εθνική δεν είναι κρατική». Στα χαρτιά δεν είναι, αλλά στην πράξη η σημερινή κυβέρνηση θεώρησε καλό να διώξει με συνοπτικές διαδικασίες -χωρίς να ερωτήσει τους μετόχους της τράπεζας- τον κ. Αράπογλου και να εγκαταστήσει τους κ. Ράπανο και Ταμβακάκη. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση διά στόματος πρωθυπουργού διακήρυξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται έναν ισχυρό κρατικό τραπεζικό πυλώνα. Για να επιβεβαιώσει αυτή τη θέση δεν απάντησε καν στην πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για συνδυασμένη αγορά της κρατικής Αγροτικής Τράπεζας και του επίσης κρατικού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Τι τον θέλει η κυβέρνηση τον κρατικό τραπεζικό πυλώνα; Για να συνεχιστεί χωρίς προσκόμματα ο απαράδεκτος δανεισμός ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.; Για να μπορεί το κράτος να επιβάλει -μολονότι βρίσκεται σε κατάσταση οιονεί πτώχευσης- τη χρηματοδότηση των χρεοκοπημένων ΔΕΚΟ και χρεοκοπημένων φίλων της ή την αγορά κρατικών ομολόγων με πλασματικά χαμηλό επιτόκιο; Αν αυτά θέλει η κυβέρνηση, βρίσκεται σε κακό δρόμο· όλα είναι σε βάρος του γενικού συμφέροντος!
Τι πρέπει να γίνει;
-Να πουληθούν αμέσως μερικές εκατοντάδες μη χρησιμοποιούμενα ακίνητα του Δημοσίου (δεν χρειάζεται να περιμένουμε να τα μετρήσουμε όλα).
-Να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως από τη ΔΕΗ ο ΔΕΣΜΗΕ μαζί με το δίκτυο μεταφοράς της ΔΕΗ. Μοναδικός ιδιοκτήτης του ΔΕΣΜΗΕ πρέπει να είναι το κράτος.
-Να ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό η εγκατάλειψη κάθε σκέψης δημιουργίας κρατικού τραπεζικού πυλώνα.
-Να αφεθεί η Εθνική να βρει τον δρόμο της χωρίς κυβερνητικές «παραινέσεις» και «συστάσεις».
-Να ιδιωτικοποιηθούν, εδώ και τώρα, η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Με τα παραπάνω ίσως καταφέρει να πείσει η κυβέρνηση ότι απέβαλε το θανατηφόρο μικρόβιο του κρατισμού που, σε συνδυασμό με τον κομματισμό, έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε χρεοκοπία.

http://news.kathimerini.gr 

Κότα ο Δένδιας!

Πού είναι τα χρόνια της σεμνότητας; Παρήλθαν ανεπιστρεπτί. Ο αλαζόνας Δένδιας θα μπορούσε χθες να συγκρουστεί face to face με τον κ. Φωτόπολο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Στον μονόλογο του κύριου εκπροσώπου του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, δεν τόλμησε να αρθρώσει ούτε μία κουβέντα. Δεν παρενέβη στο ελάχιστο. Είχε εντολή να συγκρουστεί μόνο με τη Ντόρα. Και να μην έρθει σε 


αντιπαράθεση με το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ . Ξέρετε η νέα βαθιά καθαρή δεξιά προσεγγίζει το σάπιο και βαθύ πράσινο κράτος. Τα έχουν βρει! Και δεν το κρύβουν ούτε δημόσια!

Ο Δένδιας, υποτίθεται της φιλελεύθερης σχολής, δεν τόλμησε επί είκοσι λεπτά να παρέμβει στο ρεσιτάλ κρατισμού του Φωτόπουλου.
Ενώ για τη Ντόρα «ήξερε» τα πάντα.
Τον ενημέρωσαν από την Συγγρού για το άρθρο της Ντόρας στην «Καθημερινή» και για το site της Συμμαχίας. Ακόμη και για τις αναζητήσεις στο Google ήξερε! Αλλά και τις προτάσεις της Ντόρας ερμήνευε όπως αυτός ήθελε, δηλαδή όπως τις ερμηνεύουν τα φασιστοειδή των μυστικοσυμβούλων.
Εκεί περιορίστηκε η παρουσία του. Στην προσωπική αντιπαράθεση με τη Ντόρα. Γι’ αυτό πήγε.
Τους έχει γίνει έμμονη ιδέα και εφιάλτης η Δημοκρατική Συμμαχία. Περισσότερο θα σκάσουν αν η Ντόρα μπει στη Βουλή παρά για το εάν θα χάσουν τις εκλογές. Που θα τις χάσουν δηλαδή! Και η Συμμαχία θα μπει στη Βουλή, θέλουν δεν θέλουν οι πληρωμένες δημοσκοπήσεις τους.

Το άλλο μυστικό του κ. Δένδια είναι ότι φεύγει από την Κέρκυρα. Μετακομίζει και αυτός στην εκλογική περιφέρεια της Αθήνας! 
Γι’ αυτό και δεν απάντησε στην ερώτηση της Ντόρας για την Villa Rosa που σαπίζει.
Τι τον νοιάζει αυτόν; Ψιλά γράμματα!
Κατεβαίνει στις επόμενες εκλογές στην Αθήνα. Και εκεί επηρεάζουν ψηφοφόρους οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές! Γι΄αυτό και η κότα ο Δένδιας στέκεται προσοχή μπροστά τους!

periothiko.blogspot.com 

Το πιο σοβαρό λάθος της Νέας Δημοκρατίας

του Γιάννη Λούλη

Από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις δύο κόμματα πρέπει να ανησυχούν περισσότερο: η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι απλά: Ο αρχηγός του και ο πρώην αρχηγός του, είναι εμπρηστικοί. Προκαλούν. Και οδηγούνται στο περιθώριο. Τι γίνεται όμως με την ΝΔ; Γιατί δεν αξιοποιεί την αναπόφευκτη φθορά της κυβέρνησης; Γιατί έχει συρρικνωθεί σε ένα ισχνό 20%; Γιατί υπολείπεται αισθητά του ΠΑΣΟΚ; Γιατί κατρακυλά η εικόνα της ηγεσίας της; Γιατί δεν κερδίζει κεντρώους ψηφοφόρους; Γιατί αιμορραγεί προς το κέντρο και προς τα δεξιά;

Το πιο σοβαρό λάθος του Σαμαρά δεν είναι απλώς η δεξιά στροφή του. Ακόμη πιο σοβαρό λάθος είναι ο λαϊκισμός του. Διότι τον λαϊκισμό τον βλέπουν όλοι. Την δεξιά στροφή, την παρατηρούν μόνο οι πιο πολιτικοποιημένοι. Ειδικά οι αποστασιοποιημένοι ψηφοφόροι, που είναι οι πιο ρευστοί και αποτελούν πλέον το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος, αποστρέφονται τον λαϊκισμό της ΝΔ. Και είναι ο λαϊκισμός που καταστρέφει κάθε ίχνος κυβερνητικής αξιοπιστίας.

Με εξαίρεση τον...
 συρρικνωμένο σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων της ΝΔ, οι υπόλοιποι δεν αντιλαμβάνονται πως ένα κόμμα εξουσίας δεν τολμά, να αναλάβει κάποιο, στοιχειώδες πολιτικό κόστος, που είναι αλληλένδετο με την υπευθυνότητα. Δεν είναι λ.χ. νοητό η ΝΔ θεωρητικά να είναι κατά των κλειστών επαγγελμάτων και στην πράξη να κλείνει το μάτι στους συνδικαλιστές που εκπροσωπούν αυτά τα συμφέροντα. Το ίδιο ισχύει με τις ΔΕΚΟ όπου ουσιαστικά η ΝΔ προασπίζεται υπάρχοντα προνόμια. Λαϊκίζοντας, η ΝΔ ψαρεύει «κουκιά» από διάσπαρτες ομάδες ειδικών συμφερόντων. Τελικά όμως δεν αθροίζει ψηφοφόρους. Διότι χάνει την εμπιστοσύνη της ευρύτερης κοινωνίας.

Όταν ο Σαμαράς είπε «όχι» στο μνημόνιο, διάλεξε ως στρατηγική, τον λαϊκισμό. Πίστεψε και πιστεύει πως ο λαϊκισμός είναι το όχημα του για την εξουσία. Αυτό κάποτε μπορεί να ίσχυε. Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Και ο Σαμαράς δείχνει κολλημένος σε περασμένες δεκαετίες. Σήμερα, με την χώρα στο χείλος της αβύσσου, οι ψηφοφόροι είναι αλλεργικοί στον λαϊκισμό. Άλλωστε γνωρίζουν πως ο λαϊκισμός (μαζί με την ατολμία) μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. Οι ψηφοφόροι θα ήθελαν λοιπόν μια υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση. Χωρίς εξωπραγματικές τοποθετήσεις. Με χαμηλούς τόνους. Συναινετική, στα αυτονόητα και τα αναγκαία. Τίποτα από αυτά δεν διαθέτει η σημερινή ΝΔ. Γι’ αυτό οι ψηφοφόροι την αντιμετωπίζουν όλο και λιγότερο σαν πραγματικό «κυβερνητικό» κόμμα.

Καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν απουσία στοιχειώδους δυναμικής και την παρουσία φθοράς, ο Σαμαράς και η «σκληρή» ομάδα του, ψάχνουν συνταγές ώστε να «ακουσθούν» από την κοινή γνώμη, καθώς αυτή τους αντιμετωπίζει με ένα μείγμα απαξίωσης και αδιαφορίας. Και τι βρήκαν ως λύση; Να οξύνουν τους τόνους, να χρησιμοποιούν ακραίες εκφράσεις και βαρειές λέξεις κατά της κυβέρνησης. Έτσι θυμίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να γίνουν αντιληπτοί δια της πρόκλησης. Η ανόητη αυτή συνταγή, όχι απλώς δεν θα λύσει τα προβλήματα τους. Αλλά θα τα επιδεινώσει.

Συμπεραίνοντας: Η επιλογή της δεξιάς στροφής, της ακραίας φρασεολογίας και κυρίως του ακατάσχετου λαϊκισμού, έχουν οδηγήσει την ΝΔ σε πλήρες στρατηγικό αδιέξοδο. Επειδή όμως όλα αυτά οριοθετούν την «ιδεολογία» της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, αυτό το στρατηγικό αδιέξοδο αρνούνται να το αντιληφθούν εκείνοι που το δημιούργησαν. Και άρα δεν διανοούνται να το εγκαταλείψουν με συνέπεια, το πολιτικό αποτέλεσμα να είναι προδιαγεγραμμένο.

atithasos.blogspot.com

Αυτό δεν είναι επικοινωνία. Είναι δικομματικές Απόκριες!

Μια προτροπή της Τρόικας αρκούσε για να βάλει μπουρλότο στα δύο μεγάλα κόμματα. Σε ό,τι αφορά βέβαια τους βαθιά κρατικοδίαιτους μηχανισμούς τους. Το τέρας της μεταπολίτευσης που εξέθρεψαν, βρυχάται. Γιατί έτσι το έμαθαν να κάνει. Έτσι έμαθαν να λειτουργούν οι Φωτόπουλοι. Η ψηφοθηρία εξέθρεψε το τέρας και το τέρας τώρα δαγκώνει!
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση σάστισαν και πήραν πίσω προγράμματα και μνημόνια λες και δεν έγινε τίποτα!
Βγήκαν στην επιφάνεια όλα τα αρρωστημένα φαινόμενα που χαρακτηρίζουν τις συντεχνίες και τον εργατοπατερισμό. 
Ουσιαστικά τα μεγάλα κόμματα ενστικτωδώς κινούμενα παράγουν ξανά λαϊκισμό και στέκονται απέναντι στις μεταρρυθμίσεις και στις ανάγκες διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.
Υποκύπτουν στην θέληση των ισχυρών κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών, λες και είναι προτιμότερη η κατάρρευση και η χρεοκοπία!

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Διπλή χρεοκοπία


Tης Ντορας Mπακογιαννη* στην Καθημερινή

«Βλάπτουν και οι δύο τη Συρία το ίδιο»
Κ. Καβαφης

Η νέα διαχωριστική γραμμή στην πολιτική ζωή της χώρας προκύπτει από τη σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων του λαϊκισμού και της υπευθυνότητας. Είναι ανησυχητικό ότι, παρά την κρίση, οι δυνάμεις του λαϊκισμού ακόμη και σήμερα καλά κρατούν. Η τελευταία εβδομάδα ανέδειξε για μια ακόμη φορά τις σοβαρότατες αδυναμίες των δύο μεγάλων κομμάτων. Οι Ελληνες πολίτες είδαν, με αφορμή κυρίως το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, απίθανες σκηνές από ένα θέατρο του παραλόγου.

Τον Ιούλιο του 2010 ο κ. Σαμαράς, πρότεινε προφορικώς (και όπως πληροφορούμαι και εγγράφως) στην τρόικα την αξιοποίηση μέρους της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Την προσδιόρισε -με αξιοσημείωτη ακρίβεια- στο ποσόν των 50 δισ. ευρώ και εκτίμησε ότι η αξιοποίησή της μπορεί να γίνει σε δύο χρόνια. Λίγους μήνες μετά, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου αποδέχθηκε «αμάσητη» αυτή τη λογική και ανέλαβε την ίδια δέσμευση τρεις με τέσσερις φορές δημόσια. Στη συνέχεια, οι τεχνοκράτες της τρόικας τα παίρνουν όλα αυτά «τοις μετρητοίς», τα υιοθετούν χωρίς μελέτη και τροποποιούν αναλόγως τα συμφωνηθέντα, θεωρώντας ότι μπορεί να γίνουν μέσα σε πέντε χρόνια. Σπεύδουν, δε, να τα ανακοινώσουν οι ίδιοι στον ελληνικό λαό.

Εδώ αρχίζουν οι σκηνές απείρου κάλλους:...
 η Ν.Δ. κατ' αρχάς πανηγυρίζει γιατί «έρχονται στην πολιτική της». Αντιδρούν όμως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ξεσπάει σάλος. Η Ν.Δ. αναθεωρεί, αναγνωρίζοντας μόνο τα 50 δισ. ευρώ ως δική της θέση και καταγγέλλει την αξιοποίηση που πρώτη η ίδια είχε εξαγγείλει ως «ξεπούλημα» (πάντα παρέα με την καθεστωτική Αριστερά). Το αποκορύφωμα: η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου, ξεχνώντας όλα όσα έλεγαν δημοσίως, αλλά και όλα εκείνα με τα οποία δεσμεύτηκαν κατά τις συζητήσεις για την παρακολούθηση της εφαρμογής του Μνημονίου, ύστερα από δεκάδες πολιτικές πιρουέτες, κατέληξαν να εξαγγείλουν νόμους και φραγγέλια για την πώληση της δημόσιας περιουσίας. Ανακοινώνουν ακόμη και πρόβλεψη απαγόρευσης πώλησης στην αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αυτός ο πολιτικός τραγέλαφος γεννά στους πολίτες πολλά ερωτήματα: Ακόμη και τώρα που βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού είναι δυνατόν τα δύο μεγάλα κόμματα, αν και δηλώνουν ότι είναι υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, όταν φοβηθούν το συγκυριακό πολιτικό κόστος να αρνούνται βασικές πολιτικές τους θέσεις; Μπορούν να καταλήγουν στο λαϊκιστικό «δεν πωλείται τίποτα», όταν όλοι γνωρίζουν τη σκληρή αλήθεια ότι για να μειωθεί σε απόλυτους αριθμούς το υπέρογκο δημόσιο χρέος, πρέπει να πωληθεί δημόσια περιουσία; (Βεβαίως και ορθώς κανείς δεν μιλάει για μνημεία, παραλίες, περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους κ.λπ.). Τέλος, δεν γνωρίζουν όλοι ότι το μεγάλο πρόβλημα για την όποια αξιοποίηση είναι οι περίφημοι «καταπατητές», αλλά και η έλλειψη, ακόμη και σήμερα, σύγχρονου Κτηματολογίου και Δασολογίου, για τα οποία δεν λένε και δεν κάνουν κάτι για να τα αντιμετωπίσουν;

Είναι προφανές ότι η πολιτική δεν μπορεί να κερδίσει την αξιοπιστία της όταν με τις πράξεις και τις επιλογές της διαψεύδει τη ρητορική και τις εξαγγελίες της. Δυστυχώς, όμως, παρά την κρίση τα μεγάλα κόμματα και οι δυνάμεις της καθεστωτικής Αριστεράς πορεύονται ως να μην έχει συμβεί τίποτα σ' αυτό τον τόπο.

Ετσι, βλέπουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να παίρνει πίσω, μέσα σε χρόνο-ρεκόρ, μια ρύθμιση για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που έδινε το δικαίωμα σε δικηγορικές εταιρείες να ανοίγουν γραφεία σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το επάγγελμα έγινε τώρα «μισόκλειστο». Ετσι θα ζήσουμε τον παραλογισμό, ελληνικές δικηγορικές εταιρείες να μπορούν να έχουν γραφεία στις χώρες όλης της Ευρώπης, αλλά όχι σε πόλεις της Ελλάδας. Ακούμε έκπληκτοι, επίσης, την κυβέρνηση να λύνει το πρόβλημα της σύγχυσης που δημιούργησε με τους ημιυπαίθριους με μια απλή έκφραση συγγνώμης, γιατί ο υφυπουργός δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τους υπουργούς.

Η ουσία είναι η εξής: κυβέρνηση που δεν πιστεύει στην πολιτική που εφαρμόζει, εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να φέρει και θετικό αποτέλεσμα για τον τόπο. Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, η Ν.Δ. θέλει να εμφανίζεται ως υποτιθέμενη εναλλακτική πρόταση. Η Ν.Δ. η οποία έσπευσε να καταγγείλει ως «φασιστική»(!) την απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Σερρών να μην επιτρέψει το κλείσιμο των συνόρων της χώρας από μερικές δεκάδες διαδηλωτές. Επέλεξε να καταψηφίσει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, το οποίο ήταν σε όλες της τις προγραμματικές δεσμεύσεις και προεκλογικές εξαγγελίες από το 1985 και μετά.

Συμπέρασμα: τα δύο μεγάλα «κόμματα εξουσίας» ακολουθούν την πορεία που οδήγησε ώς εδώ την ελληνική οικονομία. Το σοβαρότερο είναι ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη δοκιμάζουν την κοινωνική συνοχή της χώρας και την πολιτική βιωσιμότητα του προγράμματος διάσωσης του τόπου. Οι χώρες δεν χρεοκοπούν απλώς, διότι δεν μπορούν να πληρώσουν. Χρεοκοπούν όταν το πολιτικό τους σύστημα έχει τόσο απαξιωθεί ώστε δεν μπορεί πλέον να φέρει σε πέρας τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται για τη σωτηρία τους.

* Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη είναι πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας

atithasos.blogspot.com 

Γυρεύοντας πήγαινε για ΔΝΤ ο Γιωργάκης

Σύμφωνα με αποκαλύψεις του Στρος Καν (επικεφαλής ΔΝΤ) ο Γιωργάκης πήγαινε γυρεύοντας για παρέμβαση του ΔΝΤ αμέσως μετά τις πρόσφατες εκλογές.
Άλλα έλεγε δημοσίως και άλλα έλεγε στον Στρος Καν.
Φυσικά από τότε τα γράφαμε ότι ψεύδεται...

Η αλήθεια αποκαλύπτεται και ξεγυμνώνει τους πολιτικούς υποκριτές...








http://atithasos.blogspot.com/






Η ανανέωση σε πρώτο πλάνο!


Η εικόνα είναι από τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Η ανανέωση σε πρώτο πλάνο! 











Φιλελεύθερη γκρίνια και απειλή διαγραφών

Ο κ. Αντ. Σαμαράς κόβει την κορδέλα στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΔ- πιθανόν να είναι και μια αλληγορική χειρονομία για δεσμούς με το παρελθόν του κόμματος
Ο κ. Αντ. Σαμαράς κόβει την κορδέλα στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΔ- πιθανόν να είναι και μια αλληγορική χειρονομία για δεσμούς με το παρελθόν του κόμματος
Ισχυρές αντιστάσεις και πολλές αντιδράσεις καταγράφονται στο εσωτερικό της ΝΔ από σειρά βουλευτών και στελεχών που διαχωρίζουν τη στάση τους από την αντιμνημονιακή στρατηγική του προέδρου του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά. Στο παρασκήνιο επικρατεί μεγάλη ένταση, ενώ στις πολλές «γαλάζιες» συνάξεις των τελευταίων ημερών αναδεικνύεται ο έντονος προβληματισμός για τις κινήσεις του κ. Σαμαρά, τις οποίες δεν αποδέχονται. Αρκετοί βουλευτές δεν διστάζουν να αφήσουν να διαρρεύσει στα ΜΜΕ η διαφωνία τουςπολύ συχνά τις τελευταίες ημέρες-, ακυρώνουν την κεντρική γραμμή, αλλά αποφεύγουν να διαφοροποιηθούν δημόσια και εμφανίζονται «νομοταγείς». Και αυτό διότι τα τελευταία 24ωρα έχουν σταλεί μηνύματα από τον στενό πυρήνα της ηγετικής ομάδας της ΝΔ ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα διστάσει να προχωρήσει ακόμη και σε διαγραφές στελεχών και βουλευτών.

Την ίδια στιγμή ο κ. Σαμαράς αντιμετωπίζει έντονη κριτική, καθώς καλείται να ισορροπήσει μεταξύ των αιτημάτων διαφόρων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων και της απαίτησης για ριζικές και γενναίες μεταρρυθμίσεις, ενώ από την άλλη προσπαθεί να ενδυναμώσει το λαϊκό και πατριωτικό προφίλ του κόμματος. Οι αντιστάσεις στο εσωτερικό της ΝΔ είναι μεγάλες, αλλά ο ίδιος εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει και «επενδύει» στο γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εσωκομματικό ζήτημα κινούνται πολύ προσεκτικά, υπό τον φόβο πειθαρχικών μέτρων. «Θολά μηνύματα»
Δεν είναι τυχαίο ότι βουλευτές της «καραμανλικής» πτέρυγας αλλά και όσοι κινούνται σε πιο φιλελεύθερη κατεύθυνση απέφυγαν να τοποθετηθούν δημόσια σε δύο μείζονα θέματα, όπως το «όχι» στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η καταψήφιση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες. Προτίμησαν τη σιωπή, με εξαίρεση ορισμένες «άσφαιρες» δηλώσεις, αρνούμενοι να υποστηρίξουν τη γραμμή που ακολουθήθηκε επί κυβερνήσεων κ. Κ. Καραμανλή, όταν αναφερόταν σαφώς στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009 το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Ωστόσο στο παρασκήνιο μιλούν για το «θολό μήνυμα» που στέλνει- κατ΄ αυτούς- το κόμμα. Πολλοί βουλευτές, εκ των οποίων αρκετοί υπουργοί επί κυβερνήσεων Καραμανλή, σπεύδουν να επισημάνουν ότι δεν είναι λίγες οι φορές που το κόμμα οδηγείται σε απόγνωση. Μάλιστα αναφέρονται στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, για την οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή του κ. Σαμαρά ότι δεν πρέπει να υπάρξει πώληση γης.

Αρκετά στελέχη, σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους, τάσσονται υπέρ της πλήρους αξιοποίησης, ακόμη και μέσω της πώλησης, ακινήτων του Δημοσίου, ενώ αναφέρουν ότι με την εμμονή της ΝΔ στο επιχείρημα περί «ξεπουλήματος», χάθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία να πετύχει ο κ. Σαμαράς μια σημαντική πολιτική νίκη επί της κυβέρνησης, η οποία τον περασμένο Ιούλιο είχε επιχειρήσει να απαξιώσει τη «γαλάζια» πρόταση. Επιστράτευση
Προκειμένου να αντιμετωπίσει όλο αυτό το κλίμα εσωστρέφειας, το οποίο ενισχύουν στελέχη και βουλευτές, εν αντιθέσει με την ηγετική ομάδα που επιχειρεί να αλλάξει το κλίμα στη βάση, ο κ. Σαμαράς «ανε βάζει στροφές» και έχει θέσει το κόμμα σε πολιτική επιστράτευση, μπροστά στο ενδεχόμενο εκλογών. Η στρατηγική του το επόμενο διάστημα θα χαρακτηριστεί από εξαιρετικά υψηλούς τόνους εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε χώρους εργασίας σε συνδυασμό με περιοδείες στην επαρχία, πολλές κομματικές δραστηριότητες, όπως η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, αλλά και έντονη παρουσία στη Βουλή με συχνές παρεμβάσεις.

Ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι η κοινωνική έκρηξη είναι προ των πυλών, λόγω της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής, και θεωρεί ότι οφείλει να συγκρουστεί ανοιχτά με τον κ. Παπανδρέου (για τον οποίο λέει ότι δεν μπορεί να τον εμπιστευθεί) και να κινηθεί πιο επιθετικά για να «κεφαλαιοποιήσει» τις διογκούμενες κοινωνικές αντιδράσεις.

«Σαμαρικοί» αποστρατεύουν Καραμανλή
Ο κ. Κ. Καραμανλής κρατάει αποστάσεις από την ηγεσία της ΝΔ και δηλώνει μέσω συνομιλητών του ότι παραμένει ενεργός στην πολιτική
ΜΠΡΑΝΤΕΦΕΡ μεταξύ «σαμαρικών» και «καραμανλικών» είναι σε πλήρη εξέλιξη στο «γαλάζιο» παρασκήνιο, με τους πρώτους να πιέζουν για πολιτική αποστρατεία του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή . «Ο Καραμανλής είναι στην ενεργό πολιτική» τόνιζε σταθερός συνομιλητής του τέως Πρωθυπουργού τον οποίο στελέχη και βουλευτές της ΝΔ που κινούνται στον ηγετικό πυρήνα της «γαλάζιας» ηγεσίας θα ήθελαν να δουν στην Προεδρία της Δημοκρατίας. «Ο Καραμανλής σέβεται τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσους τον υπηρέτησαν, αλλά η συγκεκριμένη θέση δεν του ταιριάζει» λένε από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι σταθερός στη θέση του ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα.

Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τα διάφορα σενάρια, εν μέσω συζητήσεων για την απόσταση που χωρίζει τον κ. Καραμανλή από τον κ. Σαμαρά, επιμένουν ότι ο τέως πρωθυπουργός θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Στον απόηχο της απουσίας του κ. Καραμανλή από τα προ ημερών εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΔ, η οποία ενίσχυσε το ψυχρό κλίμα που υπάρχει στις σχέση του με τον κ. Σαμαρά, «καραμανλικά» στελέχη σημείωναν με νόημα ότι είναι λίγο περίεργη η όψιμη αγάπη και το ενδιαφέρον ορισμένων «σαμαρικών» για τον τέως Πρωθυπουργό. «Είναι σαν να του λένε να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική. Ουσιαστικά πρόκειται για πολιτική αποστρατεία» τόνιζαν με έμφαση και συμπλήρωναν χαριτολογώντας: «Ολοι ξέρουμε ότι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας εκλέγονται γύρω στα 70 και ο Καραμανλής έχει μπροστά του άλλα 15 χρόνια ως τότε».
 

Υπάρχουν οι δυνατότητες για το αύριο

του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Η χώρα πνίγεται σε ένα ωκεανό λαϊκισμού. Και δύσκολα θα επιβιώσει αναδιατάσσοντας τις δυνάμεις της αν δεν αναγνωρίσει την αλήθεια. Η κρίση δεν προήλθε από την διαφθορά πολιτικών και δημοσίων υπαλλήλων. ΟΙ κλοπές δημόσιων πόρων συνέβαλαν στα αδιέξοδα. Αλλά δεν ήσαν τα αίτια που τα προκάλεσαν.

Από το σύνολο των ετησίων ελληνικών κρατικών δαπανών (σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ)* το 70% καλύπτει μισθούς του δημοσίου τομέα και συντάξεις. Το 20% αποτελούν εξυπηρετήσες του εξωτερικού χρέους της χώρας (τόκοι, χρεωλύσια) και το 10% δραστηριότητες. Στο 10% αυτό περιλαμβάνονται όλα τα έργα, οι προμήθειες, οι εργολαβίες και οι στρατιωτικές και νοσοκομειακές δαπάνες. Από τα ποσά αυτά έχουν βγεί οι όποιες μίζες,...
 προμήθειες και λοβιτούρες. Αλλά βέβαια έγιναν και έργα. Αρα ένα 3% περίπου αυτού του 10% (όχι πάνω από 1,5% στο σύνολο των ετησίων δαπανών) συνιστά την διαφθορά πολιτικών προσώπων και δημοσίων λειτουργών. Δεν μπορεί λοιπόν να προκάλεσε την χρεωκοπία το 1,5% και να είναι αθώο το 70%.

Η χώρα έχει δυνατότητες για να σωθεί και να βγεί από την κρίση. Με μέτρα όμως συγκεκριμένα και ορθολογικά. Δίχως να χρειάζεται να θίξει μισθούς και συντάξεις ανθρώπων που δουλεύουν σκληρά και συνεισφέρουν ουσιαστικά στην πρόοδο του τόπου. Πρέπει να ακολουθήσει όμως τρείς δρόμους για να φθάσει στην ανάκαμψη.

Α. Ο ένας αφορά στην δραστική περικοπή των δαπανών του δημοσίου. Αυτό σημαίνει κατάργηση δημοσίων φορέων και απολύσεις προσωπικού. Το ξεκίνημα οφείλει να γίνει με τους 600 κρατικούς φορείς που ιδρύθηκαν τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια (595 επί ΝΔ και 5 επί Πασόκ). Οι εργαζόμενοι εκεί είναι νέοι στην ηλικία και είναι δυνατη η μελλοντική τους αξιοποίηση από μιά οικονομία που θα μπεί σε τροχιά ανάπτυξης.

Β. Ο δεύτερος συνδέεται με την ουσιαστική μείωση των φορολογικών συντελεστών και την γενικότερη περικοπή των φόρων. Μαζί με την εγκαθίδρυση ενός μόνιμου και σταθερού φορολογικού συστήματος που γιά μιά πενταετία τουλάχιστον θα μείνει αμετάβλητο. Οι όποιες δημοσιονομικές ανάγκες θα αντιμετωπίζονται με περικοπές δαπανών κι’ όχι με αύξηση άμεσων τουλάχιστον φόρων.

Γ. Κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών σε όλο το πλάτος της δημόσιας διοίκησης αποτελεί το τρίτο βήμα. Οχι απλούστευση, ούτε και απκέντρωση – απλά και καθαρά κατάργηση. Αδειες, εγκρίσεις, πιστοποιητικά, ρυθμίσεις, κλπ καταργούηντια. Τουλάχιστιον για πέντε χρόνια κανένα νέο γραφειοκρατικό εμπόδιο στην καθημερινή ζωή των πολιτών και στις γενικότερες οικονομικές και οικοδομικές δρατηριότητες. Μας ενδιαφέρουν κατά προτεραιότητα οι άνθρωποι και σε δεύτερο βαθμό το περιβάλλον και οι όποιες ανησυχίες των ειδικών συμφερόντων.

Με όλα τα παραπάνω η χώρα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση. Και φροντίζοντας τους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη κοινωνικής προστασίας και στήριξης να οδηγηθεί στην οικοδόμηση μιάς σύγχρονης και δυναμικής οικονομικής πραγματικότητας.

atithasos 

Γιατί δεν ενημέρωσε κάποιος την Όλγα;

«Στατιστικό λάθος» και «αμελητέα ποσότητα» χαρακτήρισε ο Μέγας Καβαλάρης, Φαήλος ο Ντιντηδοφάγος τη... «Δημοκρατική Συμμαχία του 2%»... Κάτι θα ξέρει εκείνος, για να το λέει... Το ερώτημα είναι γιατί δεν ενημέρωσε έγκαιρα και την καημένη την Όλγα Κεφαλογιάννη, ώστε να μη φύγει... άρον-άρον και ξεπαπούτσωτη απ’ το Ρέθυμνο, αναζητώντας την «ασφάλεια» της μεγάλης Α΄ Αθηνών!
Τελικά, μήπως η Όλγα ξέρει περισσότερα απ’ το Φαήλο; Λέω, μήπως...;
 
presscrete.blogspot.com

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τα Νέα των Συμμάχων


Συναντήσεις, συγκεντρώσεις, απόψεις, παρουσία στα τοπικά Μέσα, γραφεία, ομάδες πρωτοβουλίας σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο!  Το νέο blog των φίλων της Συμμαχίας:

http://www.symmaxos.gr/ 

Αύξηση των «μυστικών» κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών


ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-Α΄ΑΘΗΝΩΝ

                                                                  Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2010


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Πρωθυπουργό
κ.Γιώργο Παπανδρέου

Θέμα : «Αύξηση των «μυστικών» κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών» Η κυβέρνηση με δικαιολογία τα ελλείμματα  προχωρεί σε σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό του Υπουργείου εξωτερικών.  Με τις περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες και τη η μαζική περικοπή κονδυλίων για τις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε πολλές χώρες, να είναι αδύνατη η στοιχειώδης ανταπόκριση στις υποχρεώσεις τους.  Με το ίδιο σκεπτικό,  η κυβέρνηση προχώρησε σε  περικοπές των μισθών και σε υπερφορολόγηση των επιδομάτων των διπλωματών και των άλλων κλάδων των υπαλλήλων του Υπουργείου εξωτερικών. Την ίδια όμως περίοδο της δημοσιονομικής προσαρμογής και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά διπλασιάζονται αδικαιολόγητα τα περίφημα «μυστικά κονδύλια» .
Το 2010 στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ για τις «απόρρητες δαπάνες» αναγράφονταν 18 εκατομμύρια ευρώ. Το 2011, ενώ ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΞ περικόπηκε ακόμη περισσότερο φτάνοντας το 0,3% του ΑΕΠ το ποσό των «απορρήτων κονδυλίων» αυξήθηκε στα 34 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εγκρίθηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών.

Ερωτάται ο κ.Πρωθυπουργός:

1)            Αν γνωρίζει και έχει εγκρίνει την υπερβολική αύξηση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ;
2)            Ποιές ανάγκες υπαγόρευσαν αυτή την απόφαση και αν αληθεύει ότι έχουν καταβληθεί άμεσα;

Η  βουλευτής
Ντόρα  Μπακογιάννη

Ν. Μπακογιάννη: «Σχέδια για δημιουργία κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στην περιοχή της Ορεστιάδας»


ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-Α΄ΑΘΗΝΩΝ





                                                                  Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2010


ΕΡΩΤΗΣΗ

τον Υπουργό
Προστασίας του Πολίτη
Κύριο Χρήστο Παπουτσή

Θέμα : «Σχέδια για δημιουργία κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στην περιοχή της Ορεστιάδας»
Στον Έβρο και κυρίως στο βόρειο τμήμα, στην περιοχή της Ορεστιάδας, η επιβάρυνση της τοπικής κοινωνίας από την λαθρομετανάστευση είναι σημαντική και μεγάλη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μου δόθηκαν σε πρόσφατη επίσκεψη μου στην περιοχή της Ορεστιάδας ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που διακινείται παρουσιάζει σταθερή και σημαντική αύξηση.  Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα οι παράνομοι μετανάστες που έχουν περάσει από την περιοχή ήταν 4.683 το 2008, και 5.500 το 2009, ενώ φέτος, ενώ το 2010 ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο υπερβαίνοντας κατά πολύ τις 35.000.
Το πρόβλημα για την τοπική κοινωνία γίνεται ακόμη πιο μεγάλο αν το συνδυάσει κανείς με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τη μεγάλη ύφεση που πλήττει την περιοχή της Θράκης, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία να έχει την υψηλότερη ανεργία στη χώρα που πλησιάζει ήδη το 17%.
Οι δηλώσεις του υπουργού για δημιουργία φράχτη στα σύνορα της χώρας μας, στα 12,5 χιλιόμετρα στη περιοχή του  Βορείου Έβρου πλησίον της Ορεστιάδας, όπου τα νερά του ποταμού είναι ρηχά, και αποτελούν την κύρια διέλευση των παράνομων μεταναστών να αποτελεί συγκυριακά ένα βήμα άμεσης διαχείρισης του φαινομένου. Είναι προφανές ότι δεν αποτελεί μόνιμη λύση κυρίως, όταν ακυρώνεται από άλλους σχεδιασμούς και επιλογές της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.  Τέτοια είναι η πρόθεση όπως προκύπτει τόσο από δηλώσεις στελεχών όσο και από σειρά δημοσιευμάτων για  τη δημιουργία κοντά στην πόλη της Ορεστιάδας του μεγαλύτερου  κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών της χώρας.  Κέντρου το οποίο θα στεγάζει 2000 λαθρομετανάστες, οι οποίοι θα μεταφέρονται εκεί και  από το κέντρο της Αθήνας και άλλων αστικών κέντρων της χώρας.
Είναι προφανές ότι μια τέτοια εξέλιξη αν υλοποιηθεί, χωρίς ξενοφοβικά σύνδρομα, θα πλήξει την τοπική κοινωνία, θα αυξήσει την εγκληματικότητα στην περιοχή και θα αποτελέσει αντικίνητρο για επενδυτικές ή άλλες παραγωγικές δράσει. Ο Έβρος  ήδη σηκώνει μεγάλο βάρος από το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης της χώρας, αν υλοποιηθούν αυτές οι πρόχειρες επιλογές, δεδομένου του τεράστιου ελλείμματος αναπτυξιακού σχεδιασμού που ήδη υπάρχει, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απαξίωση όλη την περιοχή και κυρίως τον βόρειο Έβρο.

Ερωτάται ο κ.Υπουργός:

1)            Αν υπάρχει από το Υπουργείο προστασίας του πολίτη, ολοκληρωμένος σχεδιασμός και ποιος είναι αυτός για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής παρανόμων μεταναστών;
2)            Έχουν σχέση με την αλήθεια και τις προθέσεις του Υπουργείου οι πληροφορίες που δημοσιεύονται ότι προχωράει η δημιουργία κέντρου υποδοχής 2.000 ατόμων στην περιοχή της Ορεστιάδας σε ιδιωτικό χώρο που στεγαζόταν παλιά εργοστάσιο;
3)            Με ποιες προϋποθέσεις, διαδικασίες και μελέτες (διαγωνιστικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές, υγιειονομικές) θα επιλεγούν οι όποιοι χώροι για τη στέγαση των κέντρων υποδοχής;



Η  βουλευτής


                                                                                                                               Ντόρα  Μπακογιάννη

brexians.wordpress.com 

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Εντοπίσθηκε κι ο εμπνευστής της φαιανής ιδέας


"Υπολογίζεται ότι ένα σύνολο 50 δισεκατομμυρίων μπορεί να βρεθεί τα επόμενα δύο χρόνια από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους της ακίνητης περιουσίας και την τολμηρή προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Έτσι θα καλύψουμε τις δανειακές ανάγκης των αμέσως επομένων ετών και θα έχουμε καθαρή μείωση χρέους τουλάχιστον κατά 10% ( 30 δισεκατομμύρια)."

Α. Σαμαράς
7 Ιουλίου 2010

Δάσκαλος:
Γιωργάκη-Αντωνάκη!
Στην κόλλα σας....γιατί θα σας μηδενίσω! Δεν σας έχω πει χίλιες φορές να μην αντιγράφετε ο ένας από τον άλλο;
atithasos

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

50 δις αποκρατικοποιήσεις σε 4 χρόνια...το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Nicola Verlato - "Beauty of Failure", 2009, Venezia Biennale
 
Στην χθεσινοβραδινή συνέντευξης της Τρόικας, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση εννέα (9) ωρών με την κυβέρνηση, τα στελέχη της αποκάλυψαν πως την ερχόμενη τετραετία θα προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις ευρώ! Λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάποιας άλλης κυβέρνησης -όχι προφανώς αυτής που συζητούσε και συμφωνούσε λίγο πριν- εγκαλούσε την τρόικα περί "ανάμειξης" στα εσωτερικά μας! Δεν επιθυμώ να σχολιάσω την κυβερνητική επίδειξη σχιζοφρένειας. Σε τελική ανάλυση αν είχαν τον "τσαμπουκά" ας διοργάνωναν οι ίδιοι την συνέντευξη τύπου, και ας μην άφηναν τους 3 υπαλλήλους της ΕΕ και του ΔΝΤ να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, για να το παίζουν αυτοί -εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς- Ρομπέν των Δασών!

Το θέμα μας είναι η ουσία των χθεσινών ανακοινώσεων, δηλαδή τα 50 δις.

Να διευκρινίσω πως η άποψή μου είναι ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις με προτεραιότητα στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, μεταφορές κλπ φορείς του σκληρού πυρήνα των ελλειμμάτων) και σε αποκρατικοποίηση ή κλείσιμο εκατοντάδων άχρηστων δημοσίων οργανισμών/ινστιτούτων/φορέων κλπ, καθώς και την αναδιοργάνωση (re-engineering) του δημοσίου με κατάργηση ολόκληρων τμημάτων του κεντρικού κράτους.

Αυτά όμως αποτελούν μικρό τμήμα των 50δις, αφού πλείστες εκ τω ανωτέρω δραστηριοτήτων είναι εξόχως ελλειμματικές και ουδείς σώφρων επενδυτής δεν θα έδινε έστω και 1 ευρώ για να τις αγοράσει (πχ ΟΣΕ).

Προφανώς 50δις δεν μαζεύονται έτσι απλά.
Εκτός και αν...

Εκτός και αν κανείς εκποιήσει δημόσιο έδαφος, υπέδαφος, δικαιώματα ΑΟΖ, πολιτιστική κληρονομιά κλπ. Ακόμα και αυτό θα ήταν - υπό όρους - συζητήσιμο, έχοντας ένα σαφές business plan, και φυσικά μια ανοικτή δημόσια διαδικασία προσφορών. Για παράδειγμα, η, εκ των προτέρων, "πώληση" του Ελληνικού στο Κατάρ δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως μια διαφανής διαδικασία.

Πρέπει λοιπόν, οι κυβερνητικοί παράγοντες, με σαφήνεια να μας εξηγήσουν πως σχεδιάζουν να μαζέψουν σε 4 χρόνια 50 δις. Με βάση ποιά αποτίμηση και με ποιό business plan.

Και έστω ότι η αποτίμηση υπάρχει, θα περίμενα με ενδιαφέρον να ακούσω αν έχουν αποφασίσει την διαδικασία και αν έχουν εξασφαλίσει την ανοχή των εμπλεκομένων μερών (εργαζόμενοι, συνδικάτα, τοπική αυτοδιοίκηση κλπ). Όταν, μάλιστα, τα τελευταία 4 χρόνια, εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης της χώρας από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, η μόνη αποκρατικοποίηση, που ολοκληρώθηκε επιτυχώς, ήταν της Ολυμπιακής το 2008 και αυτή από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι με τι κότσια η παρούσα, απροετοίμαστη, "σοσιαλιστική" κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να αποκρατικοποιήσει, σε 4 μόλις χρόνια, δημόσια περιουσία 50δις, τοποθετούμενη απέναντι στο βαθύ πράσινο κράτος του ΠΑΣΟΚ, του οποίου τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη αποτελούν σάρκα εκ σαρκός;

Και επιτέλους, ό,τι κι αν προτείνουν, ό,τι κι αν επιλέξουν ως βέλτιστο, αυτή τη φορά να μην υπογραφεί νύχτα από τον Παπακωνσταντίνου, αλλά να εγκριθεί από την Βουλή με την αυξημένη πλειοψηφία (180) όπως προβλέπει το Σύνταγμα για θέματα μείζονος σημασίας. Αν κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό ας οδηγηθούμε σε εκλογές.

Ας αποφασίσουμε, επιτέλους, οι πολίτες, συνειδητά αυτή τη φορά, για την τύχη μας και το μέλλον των παιδιών μας. Τουλάχιστον, έτσι, θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναλάβουμε οι ίδιοι τις ευθύνες μας και να πάψουμε μια και καλή να ρίχνουμε ευθύνες, για την κακή μας μοίρα, στον έναν και τον άλλο (πλην ημών των ιδίων φυσικά).

ganast.blogspot.com/ 

Μα για τόσο ηλίθιους μας περνούν;

Από την ειδησεογραφία: "Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος Κάν, είχε το Σάββατο ο πρωθυπουργός μετά από πρωτοβουλία του δεύτερου. Ο Γιώργος Παπανδρέου μετέφερε στον κ. Καν μήνυμα σχετικά με την απαράδεκτη - όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου- συμπεριφορά της τρόικα κατά τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής"

Ασε ρε Γιωργάκη τους τσαμπουκάδες για άλλους.
Αν είχες @πίδια, ας έβγαινες χθες το βράδυ ΕΣΥ να δώσεις τη συνέντευξη τύπου και να εξηγήσεις ΕΣΥ στον Ελληνικό λαό τα ανεξήγητα.
Και ας μην άφηνες τους 3 υπαλληλίσκους του ΔΝΤ να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
Την ίδια στιγμή που εσείς κρυβόσαστε.
Για να βγείτε μετά να πουλήσετε τσαμπουκάδες...
Σε τα μας ρε Γιωργάκη;
Για πήγαινε ρε στη γωνία να δεις αν 'ρχόμαστε...
Μα για τόσο ηλίθιους μας περνάτε;

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

                                                                                                                                                                                                               Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη θα πραγματοποιήσει το τριήμερο 25-26-27 Φεβρουαρίου περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας η Αλεξανδρούπολη όπου θα εγκαινιάσει τα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Τα γραφεία  στεγάζονται στην οδό Ειρήνης 22 στην Αλεξανδρούπολη.

Υ.Γ.Φωτιά έχουν πάρει οι ομάδες πρωτοβουλίας του Ν.Έβρου!!!

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Spiegel: 600 δισ. ευρώ οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

Τρεις φορές περισσότερα χρήματα έχουν καταθέσει Έλληνες στην Ελβετία απ’ ότι στην ίδια τους τη χώρα, όπως αποκαλύπτει...
 
Spiegel: 600 δισ. ευρώ οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία
δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Ούτε λίγο ούτε πολύ μιλάμε για καταθέσεις ύψους περίπου 600 δισ. ευρώ! Η ελληνική κυβέρνηση δε, είναι πεπεισμένη ότι μεγάλο μέρος αυτού του ποσού δεν έχει δηλωθεί στην εφορία.

Με τίτλο «Ελλάδα: επίθεση σε ελβετικούς λογαριασμούς», είναι το περιοδικό αναφέρεται στη συμφωνία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την πρόεδρο της Ελβετίας για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με Έλληνες φοροφυγάδες.

«Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η πρόεδρος της Ελβετίας Μισελίν Καλμύ-Ρέι και οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών συμφώνησαν να προωθήσουν διαπραγματεύσεις με σκοπό την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Μια κοινή επιτροπή ελέγχου, όπως υφίσταται ήδη και με άλλα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ, θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί μετά και την κύρωση της σχετικής συμφωνίας από τα δύο κοινοβούλια το νωρίτερο στις αρχές του 2012.

Με την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας οι φοροφυγάδες θα πρέπει να πληρώσουν φόρο εκ των υστέρων της τάξεως του 10% για τα κέρδη από τους τόκους δέκα ετών καθώς επίσης και πρόστιμα καθυστέρησης.

Πηγή: Deutsche Welle

«Η Δημοκρατική Συμμαχία στη Βουλή, με ποσοστό έκπληξη»

Picture 0 for «Η Δημοκρατική Συμμαχία στη Βουλή, με ποσοστό έκπληξη»

Την πεποίθησή της ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα θα μπει στη Βουλή και μάλιστα με ποσοστό που θα εκπλήξει, εξέφρασε η πρόεδρος του κινήματος, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνομιλία που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες.

Η κα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι δεν είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού «για να γίνουν εκλογές πρέπει να υπάρξει κάποια μορφή κατάρρευσης».

Σε ερώτηση αν την προβληματίζει το γεγονός ότι βουλευτές της ΝΔ που θεωρούνταν κοντά της δεν έχουν έρθει στη «Δημοκρατική Συμμαχία» απάντησε ότι «για δύο από αυτούς εξεπλάγην, αλλά σήμερα αυτό είναι καλύτερο, γιατί ένα καινούργιο κίνημα πρέπει να στέλνει μηνύματα ειλικρίνειας και όχι δημαγωγίας».

Οι πολιτικές συμπεριφορές κρίνονται, συνέχισε και αναφέρθηκε στα οικονομικά του κόμματος τονίζοντας ότι το μίσθωμα του κεντρικού κτηρίου είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο και πως η «Δημοκρατική Συμμαχία» κάνει οικονομική εξόρμηση με κουπόνια.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο η «Δημοκρατική Συμμαχία» να μετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας, είπε ότι αυτό το αποφασίσει ο λαός και οι δυνατότητες προγραμματικών συγκλίσεων. «Δεν δίνεις στήριξη σε ένα κυβερνητικό σχήμα για να πάρεις καρέκλες», επεσήμανε χαρακτηριστικά,

Σε ερώτηση αν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ απάντησε: «θα δούμε», ενώ διευκρίνισε πως οι διαφορές της με τον Αντώνη Σαμαρά είναι πολιτικές και όχι προσωπικές.

Δριμεία επίθεση στη ΝΔ

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας τόσο για την παραπομπή Σημίτη όσο και για την πολιτική που ακολουθεί.

Ειδικότερα, χαρακτήρισε στρατηγικό και πολιτικό λάθος της ΝΔ, το θέμα της παραπομπής του Κώστα Σημίτη, τονίζοντας ότι για να παραπεμφθεί ένας πρώην πρωθυπουργός πρέπει να υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες ενδείξεις, που τον αφορούν και «όχι γενικώς ότι συνεργάτες του έχουν κάνει λαδιά, που στην περίπτωση αυτή είμαι σίγουρη ότι έχουν κάνει».

Εξήγησε, παράλληλα, πως πρόκειται για στρατηγικό λάθος, καθώς στόχος μιας κεντροδεξιάς παράταξης είναι το Κέντρο και «αυτοί που ψήφισαν Σημίτη και Καραμανλή σήμερα έχουν φύγει με μεγάλα πηδήματα». Επιπλέον επανέλαβε πως ήταν ιστορικό λάθος η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου και ανέφερε ότι αν ζούσε ο Παύλος Μπακογιάννης κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχε γίνει.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν έχει καταλάβει τις θέσεις της ΝΔ σε μία σειρά από θέματα: «Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή ακούω μία άποψη και Τρίτη, Πέμπτη, Σαββατοκύριακο άλλη», είπε συγκεκριμένα και υποστήριξε πως «αυτό οφείλεται στη λογική ότι θέλουμε να εισπράξουμε και από το χωροφύλακα και από τον αστυφύλακα».

Σε ερώτηση πως σχολιάζει το γεγονός ότι ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δηλώνει πως η επιμήκυνση και μόνο δικαιώνει το «όχι» στο μνημόνιο, απάντησε λέγοντας πως είναι «περίεργο για άνθρωπο που έχει διατελέσει ευρωβουλευτής, να είναι τόσο μακριά από το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».

Σημείωσε δε ότι πέρσυ το Μάρτιο ήταν διαφορετικές οι εξελίξεις στην Ευρώπη από τις σημερινές και τόνισε πως η ΝΔ δεν έδωσε κάποια εναλλακτική πρόταση, όπως πχ δανεισμό από την Κίνα.

Σε ό,τι αφορά στη θέση του Α. Σαμαρά για σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο είπε ότι «έχει όση αξία έχει κι η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για σύσταση εξεταστικής για την οικονομία».

Για το ενδεχόμενο επανένωσης της κεντροδεξιάς, η κα Μπακογιάννη είπε ότι οι πολιτικές διαφορές είναι μεγάλες, ενώ - μετά από σχετική ερώτηση - ανέφερε ότι οι θέσεις της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» συμπίπτουν με αυτές της ΝΔ στο θέμα του ασύλου.

Οι θέσεις της ΔΗΣΥ

Σχολιάζοντας το θέμα του Συντάγματος και της καθιέρωσης δημοσιονομικού κανόνα, η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι «δεν θα το περάσουν έτσι όπως λέει ο Θ. Πάγκαλος σήμερα». Επεσήμανε πως είναι σημαντικό να αυτοδεσμευτούμε για τις επόμενες γενιές ότι δεν θα πάθουν ό,τι πάθαμε εμείς, πρόσθεσε ότι «αν δεν υπάρξει συνταγματική ρύθμιση θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα» και υποστήριξε πως διαφωνούν εκείνοι «που ονειρεύονται να ξανακάνουν την πολιτική των ελλειμμάτων».

Το δεύτερο θέμα που έθιξε ήταν αυτό των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και τάχθηκε κατά της μείωσής τους, ενώ αναφέρθηκε και στο φορολογικό, όπου έκανε εκ νέου λόγο για μείωση της φορολογίας.

Για την εξωτερική πολιτική, η ανέφερε ότι «ανακάλυψαν τώρα τα κόμματα τις ΑΟΖ» και ανέφερε ότι η ίδια ως Υπουργός των Εξωτερικών είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις χώρες.

Σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό δήλωσε ότι «η λογική του αίματος δεν μπορεί να ισχύσει στην Ελλάδα και δεν θα τη δεχθούμε ποτέ», ενώ είπε πως το θέμα του φράχτη το ξεκίνησε η ίδια, όταν επισκέφτηκε πρόσφατα τον Έβρο. Μίλησε μάλιστα για την ανάγκη συμφωνιών επαναπατρισμού και τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να πείσει την Ευρώπη ότι «η ιστορία να γεμίσουμε λαθρομετανάστες δεν μπορεί να συνεχιστεί».

voria.gr 

Επίθεση Ντ. Μπακογιάννη στην Κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη κατηγορώντας την για την οικονομική της  πολιτική. Η κ. Μπακογιάννη διαφώνησε κατηγορηματικά με το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αυξήσει το ΑΕΠ και όχι να μειώνει τα εισοδήματα.
Κάλεσε την κυβέρνηση να καταργήσει τα αντικίνητρα και να μειώσει την υψηλή -όπως είπε- φορολογία προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις αντί να μειώνει τους μισθούς, οι οποίοι δεν ευθύνονται για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της χώρας μας.

Η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές ενώ δεν απέκλεισε μελλοντική κυβερνητική συνεργασία με κόμματα με τα οποία θα συγκλίνουν προγραμματικά.

Πολύ δύσκολα βλέπω προγραμματική σύγκλιση με τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ , ανέφερε η κ.  Μπακογιάννη και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση οτι πολιτεύεται αλλοπρόσαλλα και θέλει να εισπράξει-όπως είπε χαρακτηριστικά- και από τον χωροφύλαξ και από
 τον αστυφύλαξ .

Η κ. Μπακογιάννη , εκτίμησε ότι στο ορατό μέλλον δεν βλέπει σύγκλιση της κεντροδεξιάς ενώ αναφερόμενη στο κόμμα της, είπε ότι είναι κόμμα ευρωπαϊκό που πιστεύει ότι το μέλλον της χώρα βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Μπακογιάννη για φράχτη


Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη , αναφερόμενη στο θέμα των μεταναστών, χαρακτήρισε αναγκαίο τον φράχτη στον Έβρο αλλά -όπως είπε -δεν είναι πανάκεια.

Για τους μετανάστες που φιλοξενούνται σε κτίριο της Πατησίων , είπε οιτι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος ενώ τάχθηκε κατηγορηματικά υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Η κ. Μπακογιάννη διαφώνησε με το σκεπτικό της πρόσφατης εισήγησης του 4ου τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας λέγοντας ότι η λογική του αίματος δεν μπορεί να ισχύει.

Τέλος, κίνδυνο χαρακτήρισε για την ελληνική κοινωνία τα κινήματα ανυπακοής, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.


athina984.gr

Ντ.Μπακογιάννη: Πολιτικές και όχι προσωπικές οι διαφορές μου με τον Αντ.Σαμαρά

Για μεγάλες πολιτικές διαφορές, έκανε λόγο η πρόεδρος της Δημοκρατίας Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο επανένωσης της κεντροδεξιάς, ενώ άσκησε νέα κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, με τον οποίο όπως διευκρίνισε, οι διαφορές της «είναι πολιτικές και όχι προσωπικές».
Για μεγάλες πολιτικές διαφορές στα κόμματα της κεντροδεξιάς, έκανε λόγο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο επανένωσης του χώρου, ενώ άσκησε νέα κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, με τον οποίο όπως διευκρίνισε, οι διαφορές της «είναι πολιτικές και όχι προσωπικές».
Σε συνομιλία που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες στα γραφεία του κόμματός της, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι δεν έχει καταλάβει τις θέσεις της ΝΔ σε μία σειρά από θέματα. «Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή ακούω μία άποψη και Τρίτη, Πέμπτη, Σαββατοκύριακο άλλη», είπε συγκεκριμένα και υποστήριξε πως «αυτό οφείλεται στη λογική ότι θέλουμε να εισπράξουμε και από το χωροφύλακα και από τον αστυφύλακα».
Σε ερώτηση πως σχολιάζει το γεγονός ότι ο αρχηγός της ΝΔ δηλώνει πως η επιμήκυνση και μόνο δικαιώνει το «όχι» στο μνημόνιο, απάντησε λέγοντας πως είναι «περίεργο για άνθρωπο που έχει διατελέσει ευρωβουλευτής, να είναι τόσο μακριά από το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».
Σε ό,τι αφορά στη θέση του κ. Σαμαρά για σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο σημείωσε ότι «έχει όση αξία έχει κι η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για σύσταση εξεταστικής για την οικονομία».
Αναφερόμενη εξάλλου στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, παρατήρησε χαρακτηριστικά ότι είναι η μόνη «που δεν φτύνει τους ανθρώπους, που δεν είναι πια στην εξουσία», ενώ επισήμανε ότι είναι θέμα του κ. Καραμανλή το πότε θα αποφασίσει να μιλήσει, λέγοντας πως ο «καθένας διαχειρίζεται την ιστορία του με απόλυτα δικά του κριτήρια».Επισήμανε επίσης πως σέβεται την επιλογή του Κώστα Καραμανλή και δεν τη σχολιάζει.
Παράλληλα, χαρακτήρισε στρατηγικό και πολιτικό λάθος της ΝΔ, το θέμα της παραπομπής του Κώστα Σημίτη, τονίζοντας ότι για να παραπεμφθεί ένας πρώην πρωθυπουργός πρέπει να υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες ενδείξεις, που τον αφορούν και «όχι γενικώς ότι συνεργάτες του έχουν κάνει λαδιά, που στην περίπτωση αυτή είμαι σίγουρη ότι έχουν κάνει». Πρόκειται για στρατηγικό λάθος, πρόσθεσε, καθώς, όπως είπε, στόχος μιας κεντροδεξιάς παράταξης είναι το Κέντρο και «αυτοί που ψήφισαν Σημίτη και Καραμανλή σήμερα έχουν φύγει με μεγάλα πηδήματα».
Επανέλαβε πως ήταν ιστορικό λάθος η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου και ανέφερε ότι αν ζούσε ο Παύλος Μπακογιάννης κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχε γίνει.
Οσον αφορά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών το αμέσως επόμενο διάστημα εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ πιθανό. Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο η Δημοκρατική Συμμαχία να μετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας, είπε ότι αυτό το αποφασίσει ο λαός και οι δυνατότητες προγραμματικών συγκλίσεων. «Δεν δίνεις στήριξη σε ένα κυβερνητικό σχήμα για να πάρεις καρέκλες», επεσήμανε και πρόσθεσε πως «με τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ πολύ δύσκολα βλέπω προγραμματική σύγκλιση». Ερωτηθείσα αν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ απάντησε «θα δούμε».
Τάχθηκε επίσης κατά της μείωσής των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αναφέρθηκε και στο φορολογικό, κάνοντας εκ νέου λόγο για μείωση της φορολογίας. Ανακοίνωσε επιπλέον ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, εκτός από ορισμένα άρθρα, ενώ θα καταψηφίσει αυτό για την Υγεία.
Εκτίμησε τέλος ότι το κόμμα της θα μπει στη Βουλή και μάλιστα με ποσοστό που θα εκπλήξει, επισημαίνοντας πως στη Δημοκρατική Συμμαχία δεν υπάρχει επετηρίδα και όσοι έρχονται είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχη για τις ιδέες τους.

naftemporiki.gr 

«Οι διαφορές μας με τον κ. Σαμαρά είναι μεγάλες. Δεν έχουμε κοινά σημεία»

Με σαφή στόχο να αναδείξει το χάσμα, που υπάρχει μεταξύ της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Ν.Δ. εμφανίστηκε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνάντηση που είχε νωρίς το μεσημέρι με τους πολιτικούς συντάκτες.

Στα γραφεία της Συμμαχίας, στην αρχή της Λεωφ. Συγγρού, η κυρία Μπακογιάννη, επέμεινε ότι το κόμμα της έχει φιλελεύθερη ταυτότητα και μίλησε για την πολιτική περιχαράκωση της Ν.Δ., ενώ τόνισε με έμφαση την απόσταση, που τους χωρίζει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αντ. Σαμαρά.
«Οι διαφορές μας είναι μεγάλες. Δεν έχουμε κοινά σημεία. Το θέμα δεν είναι προσωπικό» υποστήριξε η κυρία Μπακογιάννη σε μία χαλαρή συζήτηση, στο καφέ των νέων γραφείων. Με συνοδεία «καθαρής» κρητικής τσικουδιάς, όπως τη χαρακτήρισε, έγινε μεγάλη συζήτηση για όλα τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.
Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ότι η Ν.Δ. δεν έχει θέσεις σε μία σειρά θεμάτων και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα συνεργασίας των δύο κομμάτων. «Με την παρούσα ηγεσία δεν τίθεται ζήτημα συνεργασίας» είπε και σε πολλά σημεία επέμεινε, ότι το πρόβλημά της δεν είναι η Ν.Δ., για την οποία έχει σταματήσει να απολογείται.

«Εμείς είμαστε κάτι διαφορετικό, μην μας ταυτίζεται» είπε και υπεραμύνθηκε της πολιτικής φυσιογνωμίας της Συμμαχίας, προτάσσοντας το επιχείρημα, ότι έχει ξεκάθαρες θέσεις σε όλα τα τρέχοντα θέματα.
Υποστήριξε ότι δύσκολα θα υπάρξει προγραμματική σύγκλιση με τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, την οποία επέκρινε ότι πολιτεύεται αλλοπρόσαλλα.

«Θέλει να είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι στο ορατό μέλλον δεν βλέπει σύγκλιση της κεντροδεξιάς, ενώ εκτίμησε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές.
Στο ενδεχόμενο μη επίτευξης αυτοδυναμίας, δεν απέκλεισε μελλοντική κυβερνητική συνεργασία με κόμματα, αλλά έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση την προγραμματική σύγκλιση. Ειδικά, για το εάν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση με τον κ. Σαμαρά, η θέση της είναι πως θα συνεργαστεί «με όποιον δώσει εντολή ο ελληνικός λαός να συνεργαστεί» και, δεύτερον, ότι θα αναπτύξει συνεργασία μόνο εάν οι δύο πλευρές μπορούν να συμφωνήσουν σε πρόγραμμα και συγκεκριμένες δράσεις.

Επίθεση στην κυβέρνηση
Ιδιαίτερα επικριτική για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ήταν η κυρία Μπακογιάννη, διαφωνόντας κατηγορηματικά με το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Η πρόεδρος της Συμμαχίας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αυξήσει το ΑΕΠ και όχι να μειώνει τα εισοδήματα και υπεραμύνθηκε της κατάργησης των αντικινήτρων και της μείωσης της φορολογίας, ώστε να υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων. Παράλληλα υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων και της συνταγματικής επιταγής για το έλλειμμα.
Με κριτική διάθεση εμφανίστηκε και για το…«κίνημα ανυπακοής», και το χαρακτήρισε επικίνδυνο για την ελληνική κοινωνία, αφού μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες έκρηξης.

Λάθος η εμπλοκή Σημίτη

Για πολιτικό και στρατηγικό λάθος της Ν.Δ. μίλησε η κυρία Μπακογιάννη, όταν ρωτήθηκε εάν ήταν σωστή η απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θέσει στο κάδρο του σκανδάλου Siemens τον πρώην Πρωθυπουργό, κ. Κ. Σημίτη.
«Η πρόταση παραπομπής του Κώστα Σημίτη ήταν στρατηγικό και πολιτικό λάθος. Για να φτάσεις σε σημείο να παραπέμψεις έναν πρωθυπουργό θα πρέπει να έχεις συγκεκριμένες ενδείξεις, που τον αφορούν και όχι να μιλάς για συνεργάτες του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

tovima.gr

"Ούτε δεκανίκι, ούτε εξαπτέρυγο κανενός"


«Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι εξαπτέρυγο και δεκανίκι κανενός. Η Δημοκρατική Συμμαχία ούτε εξαγοράζεται ούτε εκβιάζεται», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη από τα Τρίκαλα όπου πραγματοποίησε επίσκεψη.
Ωστόσο διευκρίνισε πως θα συνεργαστεί, όπως είπε, «με όποιον δώσει εντολή ο ελληνικός λαός να συνεργαστεί» και εφόσον μπορούν να συμφωνήσουν σε πρόγραμμα και συγκεκριμένες δράσεις.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, φαίνεται ότι υπάρχουν δύο Ν.Δ.: «Η Νέα Δημοκρατία όπως ήταν κάποτε, δηλαδή ένα μεγάλο κόμμα ευρείας ιδεολογικής βάσης και η σημερινή Νέα Δημοκρατία, που έχει διαγράψει το φιλελεύθερο κομμάτι της (το 40%) και, άρα, τη λογική και την έκφρασή του».
Η Ντόρα Μπακογιάννη, από τη θεσσαλική πόλη, αναφέρθηκε και στις συμπεριφορές κάποιων συνδικαλιστών τις οποίες χαρακτήρισε απαράδεκτες. «Υπάρχουν συνδικαλιστές οι οποίοι στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν δικά τους συνδικαλιστικά προνόμια κοστίζουν πολλά στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία», επεσήμανε.
Τέλος, υποστήριξε πως δεν βλέπει κανέναν λόγο δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας πως υπάρχει κυβέρνηση, που έχει 156 βουλευτές. Αντίθετα, διευκρίνισε, βλέπει λόγο να υπάρχει εθνική συνεννόηση, η οποία, όμως, όπως τόνισε, δυστυχώς δεν υπάρχει…

adesmeytos.gr 

«Δεν υπάρχει καμία σύγκλιση με ΝΔ»


  Πατήστε για μεγέθυνση
Αγεφύρωτο «πολιτικά» φαίνεται να είναι το χάσμα μεταξύ ΝΔ και Ντόρας Μπακογιάννη τουλάχιστον όπως είπε η ίδια μιλώντας με δημοσιογράφους «με τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ πολύ δύσκολα βλέπω προγραμματική σύγκλιση».

Υποστήριξε ωστόσο πως δεν υπάρχουν προσωπικές διαφορές με τον Α. Σαμαρά κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως δεν έχει σαφή και ξεκάθαρη θέση για θέματα της επικαιρότητας. ««Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή ακούω μία άποψη και Τρίτη, Πέμπτη, Σαββατοκύριακο άλλη», είπε συγκεκριμένα και επεσήμανε πως «αυτό οφείλεται στη λογική ότι θέλουμε να εισπράξουμε και από το χωροφύλακα και από τον αστυφύλακα».

Σε ότι αφορά τη θέση του προέδρου της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο είπε ότι «έχει όση αξία έχει και η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για σύσταση εξεταστικής για την οικονομία».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τόνισε επίσης πως θα εξαρτηθεί αν θα μετέχει σ ένα σχήμα διακυβέρνησης καθώς όπως επεσήμανε στόχος της δεν είναι «να δώσει στήριξη σε ένα κυβερνητικό σχήμα για να πάρει καρέκλες», αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Σέβομαι την «σιωπή» του Καραμανλή

«Είμαι η μόνη που δεν φτύνω τους ανθρώπους που δεν είναι πια στην εξουσία», είπε για τον Κώστα Καραμανλή η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε πως ο «καθένας διαχειρίζεται την ιστορία του με απόλυτα δικά του κριτήρια. Σε ερώτηση αν ήταν στη θέση του τι θα έκανε απάντησε «εγώ είμαι κόρη του Μητσοτάκη» και επεσήμανε πως σέβεται την επιλογή του Κώστα Καραμανλή και δεν τη σχολιάζει.
 
Ναι για τις συγκοινωνίες, όχι στην υγεία

Υπέρ του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες τάχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, διαφωνεί μόνο σε ορισμένα άρθρα, ενώ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την υγεία το οποίο χαρακτήρισε «πρόχειρο». Επίσης είναι ενάντια - όπως είπε – στην μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και επανέλαβε την θέση της για μείωση της φορολογίας .«Αν η κυβέρνηση αρνηθεί την καθιέρωση δημοσιονομικού κανόνα στο Σύνταγμα έχει χάσει στις διαπραγματεύσεις» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

www.real.gr

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Πλαίσιο ελέγχου ελλειμμάτων προτείνει η κ. Μπακογιάννη


Πολιτική συμφωνία όλων των κομμάτων για άμεση υιοθέτηση του δημοσιονομικού κανόνα ελέγχου των ελλειμμάτων, χωρίς να προηγηθεί συνταγματική αναθεώρηση, ζητεί με επιστολή που απέστειλε χθες προς τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Ο «δημοσιονομικός κανόνας» αναζωπυρώνει και το μέτωπο μεταξύ Δημ. Συμμαχίας και Νέας Δημοκρατίας. Η μάλλον αρνητική στάση του κ. Αντ. Σαμαρά, χθες, αντιμετωπίστηκε με δριμύ τρόπο. «Νομίζοντας προφανώς ο κ. Σαμαράς ότι τα κόμματα στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να κερδίζουν την εξουσία με μικροπολιτικές υποσχέσεις, επιλέγει να είναι υπέρ των μόνιμων ελλειμμάτων και του μόνιμου δανεισμού...», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Συμμαχίας.

Στην επιστολή της, η κ. Μπακογιάννη προτείνει επί της ουσίας τη δέσμευση των πολιτικών δυνάμεων στον έλεγχο των ελλειμμάτων και της πλήρους αιτιολόγησης κάθε δανεισμού από την κυβέρνηση ενώπιον της Βουλής, πριν ακόμη από τη συνταγματική αναθεώρηση. Υπογραμμίζει την ανάγκη για «θέσπιση στο ελληνικό Σύνταγμα ενός δημοσιονομικού κανόνα, ο οποίος, χωρίς να παρεμποδίζει την άσκηση της μακροοικονομικής πολιτικής, να εξασφαλίζει μεσοπρόθεσμα τη διατήρηση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών». «Ο συνταγματικός χρόνος που μεσολαβεί μέχρι την επόμενη αναθεώρηση δεν εμποδίζει τα κόμματα να καταλήξουν σε μια πολιτική συμφωνία που θα είναι ευεργετική σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες της χώρας να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές, αλλά και πολύτιμο εργαλείο διαπραγμάτευσης στις σχέσεις μας με την υπόλοιπη Ευρώπη», σημειώνει η κ. Μπακογιάννη στη δεύτερη επιστολή που απέστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς, μετά αυτή για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα συμφέροντα στον χώρο της Υγείας.

kathimerini.gr

Ο Ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης ζητά από την Ευρώπη την προστασία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Την ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

ΖΗΤΗΣΕ Ο... ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Με έκτακτη παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου προχθές το βράδυ, ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θόδωρος Σκυλακάκης, λόγω των δραματικών γεγονότων που συμβαίνουν στην Αίγυπτο, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης να ενεργοποιηθεί στο μέγιστο, στο δύσκολο επόμενο διάστημα, τόσο για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών στην Αίγυπτο, όσο και για την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων της Αιγύπτου, αλλά και ιστορικών θεσμών που τις εκπροσωπούν, όπως το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
defrejus.blogspot.com