Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη: Απαιτείται άμεση διεθνής και ευρωπαϊκή παρέμβαση στη Λιβύη

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την Τρίτη (22/2) την ακόλουθη  δήλωση:
«Σαρωτικές είναι πλέον οι εξελίξεις στον αραβικό κόσμο. Οι εξελίξεις αυτές καταλύουν μαζί με τα αυταρχικά καθεστώτα και «καθεστηκυίες» αντιλήψεις δεκαετιών, τις οποίες, λίγο-πολύ, είχαμε όλοι στη Δύση, ιδίως στις ΗΠΑ. Αντιλήψεις που θεωρούσαν ότι οι αραβικές κοινωνίες εκινούντο αποκλειστικά στο δίπολο «ή αυταρχισμός ή φονταμενταλισμός».
Η απάντηση των αυταρχικών καθεστώτων στο ξέσπασμα των λαών τους για ελευθερία, διέφερε από χώρα σε χώρα, ανάλογα με την κατάσταση και με το πόσο αυταρχικά ήταν ή είναι τα καθεστώτα αυτά.
Πουθενά όμως δεν έγινε τέτοιο λουτρό αίματος όπως στη Λιβύη. Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες βομβαρδίζονται ακόμα και με αεροπλάνα στις πλατείες όπου βρίσκονται.
Κάνω έκκληση σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που έχουν θεσμικό ρόλο στα αραβικά πράγματα (ΟΗΕ, Αραβικό Σύνδεσμο, Ε.Ε. κλπ), να παρέμβουν αμέσως για να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη  αιματοχυσία. Η χθεσινή άτολμη δήλωση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ δεν αρκεί.
Η έκδηλη αμηχανία του ΠΑΣΟΚ δεν με εκπλήσσει. Ο Λίβυος δικτάτορας ήταν για πολλά χρόνια και σε πολλά επίπεδα, προνομιακός του εταίρος. Τη σχέση αυτή, ασυνήθιστη για δυτικό δημοκρατικό κόμμα, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να την αποκηρύξει. Δεν το πράττει ούτε τώρα, που ο επίλογος του τυραννικού αυτού καθεστώτος γράφεται με το αίμα του λαού της Λιβύης».

www.dimsim.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου